Stallet

STALLET

 

Stallet är ombyggt mellan 2008-2013 i etapper. Det är idag en modern anläggning med en genomgående tanke att vara praktisk, hålla hög standrad och vara trivsam för både människor och hästar. Stallet består av 24 murade boxar och plats för 27 hästar i modern lösdrift. Stallet är uppdelat i olika avdelningar; stora stallet rymmer 18 boxar och två mindre stallar rymmer 3 boxar vardera. Två stora ligghallar för 22 vuxna hästar ligger i direkt anslutning till stallet och en mindre ligghall för fem hästar finns på andra sidan gården.

 

Vi har även en genomtänkt servicedel med sadelkammare, foderkammare, kök, fikarum, omklädningsrum, dusch och toalett, tvättstuga med stor tvättmaskin och torkrum. Sadelkammaren är så rymlig att den fungerar utmärkt som teorisal när vi har olika typer av kurser. Där rymmer man 20 personer runt bord eller 40 personer om man tar bort borden. Vi har även satsat på kvalitetshöjare som gummistengolv genom stallen, kaklad spolspilta, grooming-avdelning, murade skåp för förvaring av hästsaker, cirkulerande vattensystem som förhindrar frysrisk m.m.

 

Vi har även ridhus (60x20), belyst paddock (60x20), en roundpen och en "lekplats" på gräs med diverse hinder. Vinterrasthagarna möjliggör rörelse i alla gångarter i väldränerade grushagar, sommarhagarna erbjuder gräs för de som önskar. Vi har även sommarbete på stora ytor i flock.

 

Runt vår gård har vi anordnat en ridslinga så man kan skritta igång/av ute i det fria och slippa befinna sig bland biltrafik. Den fungerar även utmärkt som galoppsträcka sommartid.

OM STALL HAVÄNG

 

Vi driver verksamhet inom rehabilitering av hästar och en inackorderingsverksamhet där vi sätter hästens naturliga behov i fokus. Vi har också en mindre kursverksamhet på gården.

KONTAKTA OSS

 

Stall Haväng AB

Ängarna 2, 43276 TVÅÅKER

 

T. 070-366 06 24

E. info@stallhavang.se

W. www.stallhavang.se